Teknamotor na FacebookTeknamotor na Youtube
Skorpion Teknamotor
POGLEJ VSE NAPRAVE

ONUDBA: STACIONARNI SEKALNIKI

Opis naprave

Skorpion 250 EB je stacionarni sekalnik z rezkalnim bobnom namenjen za drobljenje ravnega in okroglega lesa ter različnih vrst pohištva in lesnih odpadkov do širine 250 mm.

Sekalni sistem naprave predstavlja boben z 2 oziroma 3 rezalnimi noži ter eden oporni nož. Konstrukcija namestitve opornega noža (potegne se ga iz ohišja sekalnika) omogoča zelo hiter obrat noža oziroma zamenjavo (nož je naostreni po štirih sekalnih robovih). Noži so izdelani iz orodnega jekla, ki je odporno proti toposti, zaradi česar imajo dolgo življensko dobo. Količina nožev na bobnu ter premer odprtin sita omogoča pridobivanje sekancev z zahtevano velikostjo. Podajanje materiala je transportirano do vhoda z dvema ozobljenima valjema gnanima preko reduktorja.

Sekalni stroj je opremljeni z glavnim električnim motorjem z nizko zmoglivostjo. Ta motor v nasprotju z motorji visoke zmogljivosti stabilno deluje in ima večji vrtilni moment. Z uporabo iste moči motorja dosega večji prenos energije ter zaradi večjega premera škripca na glavnem motorju - se podaljša življenska doba klinastih jermenov. Pogon naprave predstavlja električni motor z močjo 30 kW, in opremljen z elektronskim sistemom krmiljenja, ki avtomatsko prepreči preobremenitev tako, da začasno izklopi podajanje.

Naše dolgoletne izkušnje pri zasnovanju strojev za industrijo lesnega sektorja pomenijo, da izvajamo projekte, ki so prilagojene individualnim potrebam strank.

Sekanci izdelani z drobilcem Skorpion 250 EB se lahko uporabljajo za kurjenje v pečeh z biomaso ali kot osnovni material za izdelavo papirja ali plošč za izdelavo ploskovnega pohištva, z nadaljno obdelavo v mlinu pa za proizvodnjo peletov ali briketov.

 

Tehnični podatki

MODEL

SKORPION 250 EB

Zunanje dimezije (D x Š x V) [mm] 1950 x 900 x 1260 (+400)*
Teža [kg] 1200**
Število nožev 2 rezalni noži + 1 protinož
3 rezalni noži + 1 protinož
Hitrost podajanja [tm/min] do 31
Kapaciteta [m3/h] do 10
Velikost sekancev [mm] od 20 do 30
od 15 do 25
Dimenzija vhodne odprtine(širina x višina) [mm] 250 x 100
Premer rezkalnega bobna [mm] 420
Št.obratov rezkalnega bobna [obr/m] 500
Način podajanja jermenski ali vibracijski transporter
Moč osnovnega motorja [kW] 30
Moč motorja za podajalnega transporterja [kW] 2 kos x 1,1 (1,5)
Moč motorja zbiralnega transporterja [kW] 1,1 (1,5)
()* - podporna konstrukcija
()** - težina odvisna od opreme sekalnika.

 

Oprema vključena:

  • omarica upravljalnega pulta,
  • elektronski sistem proti obremenitvi.

Dodatna oprema po naročilu:

  • nakladalni transporter,
  • zbiralni transporter,
  • regulacija podajalne hitrosti.

VPRAŠAJ

TEKNAMOTOR 2015
realizacja:dwarazy.com
gor