Teknamotor na FacebookTeknamotor na Youtube
Skorpion Teknamotor
POGLEJ VSE NAPRAVE

ONUDBA: MOBILNI KOLUTNI SEKALNIKI

Opis naprave

Drobilec SKORPION 120 SD je egen od glavnih izdelkov firme TEKNAMOTOR že več let je izjemno priljubljen pri komunalnih in cestnih podjetijih, zaradi svoje uporabnosti - visoke delovne zmogljivosti, mobilnosti ter majhne porabe goriva.

Visoko zmogljivosti tega stroja pri moči dizelskega motorja 28,5 KM, ki je hlajeni z zrakom. Motor je v ohišju iz poliestrskega laminata.

Sekalni sistem sekalnika Skorpion 120 SD sestavljata dva rezalna noža, ki sodelujeta z dvoma opornima nožema. Življensko dobo rezalnih nožev smo optimizirali s tem, da sta naostrena po obeh straneh, zaradi česar se obračata za 180°, kar učinkuje z dvakrat daljšo uporabo. Vsi noži so izdelani iz ustrezno izbranega orodnega jekla ter so profesionalno toplotno obdelani. Dodatno kolut sekalnika deluje kot ventilator in meče sekance skozi izpihovalno cev, ki se jo lahko nastavi s pomočjo polžaste okretnice znotraj območja 360° glede na podlago sekalnega stroja. Sekalni stroj Skorpion 120 SD ima dva kolesa za dvigovanje vej, ki jiju poganjajo ločeni hidravlični motorji.

Sekalni stroj Skorpion 120 SD ima evropsko potrdilo o skladnosti, ki omogoča registriranje stroja in uporabljanje v cestnem prometu. Konstrukcija sekalnika je nameščena na enoosni šasiji, ki je opremljena z naletno in parkirno zavoro ter vlečno napravo pod kroglični sornik oziroma očesni ročaj. Sekalnik v obliki posebne prikolice omogoča hitro premikanje.

Sekalnik lesa je opremljen s sodobno LED cestno razsvetljavo.

Standardna oprema sekalnika je najsodobnejši elektronski No-stress sistem, ki je na voljo na evropskem trgu. No-stress sistem nadzira delo sekalnika med procesom rezanja, z avtomatsko začasno ustavitvijo podajanja regulira preobremenitve pogonskega sistema. Poleg pavze – stop, je standardna oprema tudi reverz - začasna ustavitev lesa z namenom razbremeniti sistem rezanja v trenutku preobremenitve. No-stres sistem programske opreme za zaščito pred preobremenitvijo vam omogoča enostavno spreminjanje nastavitev stroja in prilagoditev. Program "debel les", "tanek les" omogoča hitro spremembo načina delovanja sekalnika in prilagoditev trenutnemu rezanemu materialu ter bolj učinkovito delovanje sekalnika. Ta sistem ima vgrajen števec delovnih ur.

Sekanci izdelani z drobilcem Skorpion 120 SD se lahko uporabljajo za ogrevanje z lesno biomaso (kurjenje v pečeh/kotlih), kot osnovni material za pripravo komposta, za dekorativni namen v parkih vrtovih itd., in za nadaljno predelavo v lesne brikete ali pelete.

 

Tehnični podatki

MODEL

SKORPION 120 SD

Zunanje dimezije (D x Š x V) [mm] 3680 x 1760 x 2250
Teža [kg] 900
Maksimalni premer debla, veje [mm] 120
Število nožev 2 rezalna + 2 nasprotna
Podajalna hitrost [tm/min] do 33
Kapaciteta [m3/h] do 8
Velikost sekancev [mm] 9 - 11
Podajalna enota hidravličen podajalnik
Premer diska [mm] 550
Mere odprtine (Š x V) [mm] 285 x 165
TEHNIČNI PODATKI MOTORJA
Model motorja LOMBARDINI 9LD626-2
Prostornina motorja [cm3] 1248
Moč motorja [KM] 28,5
Vrsta hlajenja zrak
Vrsta goriva dizel
Rezervoar za gorivo [l] 40
Maksimalna poraba [l/h] 5,5
Zagon stroja električen

Oprema vključena:

  • Rezervno kolo.
  • Izmetna cev z polžno vrtljivo mizo 360°, deflektor.
  • Moderna LED cestna osvetlitev.
  • Lastni hidravlični sistem.
  • Sistem zaščite preobrementive No–stress s števcem ur.

Dodatna oprema po naročilu:

  • Povišanje izmetne cevi.

VPRAŠAJ

TEKNAMOTOR 2015
realizacja:dwarazy.com
gor