Teknamotor na FacebookTeknamotor na Youtube
Skorpion Teknamotor
POGLEJ VSE NAPRAVE

ONUDBA: MOBILNI KOLUTNI SEKALNIKI

Opis naprave

Sekalni stroj Skorpion 250 L je univerzalni stroj namenjeni komunalnim in cestnim podjetjem. Stroj se ugodno uporablja v mestu in na obrobjih cest. Zahvaljujoč se konstrukcijskim rešitvam, ki so uporabljene v sekalniku, je ta stroj odličen za gozdno panogo, ker vrteče ogrodje stroja olajša nalaganje vejevja v grlo sekalnika. Maksimalni prerez sekanega vejevja 20 cm ter grlo sekalnika dimenzije 420 mm (širina) in 255 mm (višina) povzroča, da je Skorpion 250 L odličen za sekanje debel dreves in širokih vej.

Pogonski sistem naprave Skorpion 250 L sestavlja tricilindrični dizelski motor Lombardini (moč 40,1 KM) hlajeni s tekočino. Motor sekalnika je standardno opremljeni z pokrovom "silent". Zaradi takšne zgradbe ima nizek nivo emisije hrupa in vibracij motorja, zato lahko napravo uporablja na poizdanem okolju. Sekalni stroj je opremljeni s posodo za gorivo volumenta 40 l, da se ohrani nekaj urno, tekoče delvanje stroja. Sekalni stroj je opremljeni z torno sklopko, ki odklopi pogon motorja od rezalne plošče, da se tekoče zagna motor.

Rezalni sistem sekalnika Skorpion 250 L sestavlja kolut, ki ima dva rezalna noža in sodeluje z dvoma podpornima nožema. Življensko dobo rezalnih nožev smo optimizirali s tem, da smo jih obojestransko izostrili, zaradi česar se obračata za 180°, kar učinkuje z dvakrat daljšo uporabo. Vsi noži so izdelani iz ustrezno izbranega orodnega jekla ter so profesionalno toplotno obdelani. Dodatno kolut sekalnika deluje kot ventilator in meče sekance skozi cev, ki se jo lahko nastavi v katero koli smer v polnem polmeru 360°.

Sekalni stroj Skorpion 250 L ima vrtilno mizo, ki omogoča obrat ogrodja stroja do 270° in nastavitev grla v mesta skladiščenja lesa za sekanje.

Podajalnik materiala sestavljata dva vlečna valja, ki jiju poganjata ločena hidravlična motorja iz hidravlične črpalke, ki je montirana na sekalniku.

Za varnost operaterja sekalnika skrbi varnostno vrvično stikalo, ki zaustavi hidravlični podajalni sistem, kadar se povleče vrvico v karšno koli smer. Sistem se deblokira s pritiskom na tipko "Reset". Da bo sekalnik ponovno začel delovati (podajanje materiala), je treba pritisniti tipko "Naprej". Podajani sistem se zaustavi tudi s pritskom na tipko "ZAUSTAVITEV V SILI".

V standardu je stroj opremljeni z enim od najsodobnejših elektronskih sistemov No-stress, ki so na voljo na evropskem trgu in ki samodejno preprečuje preobremnitev pogonskega sistema s tem, da zašasno zaustavi podajalni sistem. Programska oprema systema proti preobremenitvi No-stress, ki se jo lahko ureja, omogoča enostavno spremembo delovnih nastavitev stroja in prilagoditev lastnim potrebam. Program "debeli les", "tanki les" omogoča hitro spremembo delovnega režima sekalnika, da se delo prilagodi materialu, ki se ga trenutno seka in s tem bolj učinkovitemu delu sekalnika. Ta sistem ima vgrajeni števec delovnih ur motorja.

Sekalni stroj Skorpion 250 L ima evropsko potrdilo o skladnosti, ki omogoča registriranje stroja in uporabljanje v cestnem prometu. Sekalnik je opremljeni z naletno in parkirno zavoro, cestna svetila LED in naletno napravo (vlečni drog) z regulirano višino kavlja. Imamo tudi na razpolago kroglični kavelj oziroma DIN očesce.

Sekance, ki se jih pridobi s sekanjem, se lahko uprabi za neposredno sežiganje v pečicah, za proizvodnjo komposta, za okrasne namene ter za proizvodnjo briketa oziroma peletov, po tem, ko se jih sekundarno razdrobi v kladivnih mlinih.
 

Tehnični podatki

MODEL

SKORPION 250 L

Zunanje dimezije (D x Š x V) [mm] 4620 x 2150 x 2530
Teža [kg] 1770
Maksimalni premer debla, veje [mm] 200
Število nožev 2 rezalna + 2 nasprotna
Podajalna hitrost [tm /min] do 42
Kapaciteta [m3/h] do 16
Velikost sekancev [mm] od 9 do 14
Podajalna enota hidravličen podajalnik
Premer diska [mm] 800
Mere odprtine (Š x V) [mm] 420 x 255
TEHNIČNI PODATKI MOTORJA
Model motorja LOMBARDINI 1603
Prostornina motorja [cm3] 1649
Moč motorja [KM] 40,1
Vrsta hlajenja tekočinsko hlajen
Vrsta goriva dizel
Rezervoar za gorivo [l] 40
Maksimalna poraba [l/h] 6
Zagon stroja električen

 

Oprema vključena:

  • Rezervno kolo.
  • Izmetna cev z polžno vrtljivo mizo 360°, deflektor.
  • Moderna LED cestna osvetlitev.
  • Lastni hidravlični sistem.
  • Sistem zaščite preobrementive No–stress s števcem ur.

Dodatna oprema po naročilu:

  • Povišanje izmetne cevi.

VPRAŠAJ

TEKNAMOTOR 2015
realizacja:dwarazy.com
gor