Teknamotor na FacebookTeknamotor na Youtube
Skorpion Teknamotor
POGLEJ VSE NAPRAVE

ONUDBA: KOLUTNI TRAKTORSKI SEKALNIKI

Opis naprave

SekalnikSkorpion 160 R je namenjen drobljenju lesnih debel in vej do premera 160 mm. Ta model ima diskast rotor na katerega je vgrajen sistem za izpihovanje sekancev. Sekanci so odstranjeni skozi dozirnik sekancev, ki ga lahko vrtimo okoli osi drobilca za 360 stopinj. Na disk sta privita dva noža, ki sta brušena z obeh strani. Pogon drobilca je izveden preko tro-točkovnega kardanskega pogona traktorja moči 60 kM. Prenos je izveden preko priklopa traktorja PTO z hitrostjo 540 obr/min.

Sekalnik je opremljen z lastnim hidravličnim sistemom, ki je sestavljen iz posode za olje, hidravlične črpalke in dveh hidravličnih motorjev.

Standardna oprema sekalnika je najsodobnejši elektronski No-stress sistem, ki je na voljo na evropskem trgu. No-stress sistem nadzira delo sekalnika med procesom rezanja, z avtomatsko začasno ustavitvijo podajanja regulira preobremenitve pogonskega sistema. Poleg pavze – stop, je standardna oprema tudi reverz - začasna ustavitev lesa z namenom razbremeniti sistem rezanja v trenutku preobremenitve. No-stres sistem programske opreme za zaščito pred preobremenitvijo vam omogoča enostavno spreminjanje nastavitev stroja in prilagoditev. Program "debel les", "tanek les" omogoča hitro spremembo načina delovanja sekalnika in prilagoditev trenutnemu rezanemu materialu ter bolj učinkovito delovanje sekalnika. Ta sistem ima vgrajen števec delovnih ur.

Sekanci izdelani z drobilcem Skorpion 160 R se lahko uporabljajo za ogrevanje z lesno biomaso (kurjenje v pečeh/kotlih), kot osnovni material za pripravo komposta, za dekorativni namen v parkih vrtovih itd., in za nadaljno predelavo v lesne brikete ali pelete.

Tehnični podatki

MODEL

SKORPION 160 R

Zunanje dimezije (D x Š x V) [mm] 2320 x 1850 x 2320
Teža [kg] 640
Maksimalni premer debla, veje [mm] 160
Število nožev 2 rezalna + 2 nasprotna
Podajalna hitrost [tm /min] do 33
Kapaciteta [m3/h] do 12
Velikost sekancev [mm] od 9 do 11
Podajalna enota hidravličen podajalnik
Premer diska [mm] 550
Mere odprtine (Š x V) [mm] 285 x 165
Vrsta pogona traktorski pogon PTO kardan
Minimalna moč traktorja (kM) 60

 

Oprema vključena:

  • kardanski priklop PTO,
  • individualnen hidravličen sistem,
  • nastavitev višine dozirnika za siekance,
  • nastavljiv dozirnik sekancev 360°,
  • sistem za preobremenitev.

Dodatna oprema po naročilu:

  • povišanje izmetne cevi.

VPRAŠAJ

TEKNAMOTOR 2015
realizacja:dwarazy.com
gor