Sekalnik Skorpion 250 SDTG
Teknamotor na FacebookTeknamotor na Youtube
Skorpion Teknamotor
POGLEJ VSE NAPRAVE

ONUDBA: MOBILNI KOLUTNI SEKALNIKI

Opis naprave

Sekalnik Skorpion 250 SDTG (z goseničnim podajalnikom) služi drobljenju vej, štrcljev dreves premera do 250 mm.

Skorpion 250 SDTG je s kolutom opremljeni sekalnik s pnevmatskim izmetnim sistemom na kolutu. Drobir se izmetava skozi cev, zasučno za 360° glede na podvozje sekalnika. Sekalni sistem predstavlja kolut z 2 ali 3 sečnimi noži (naostrenimi po obeh straneh) in 2 opornima nožema. Pogonski sistem predstavlja štiricilindrični turbodizelski motor, hlajen s hladilno tekočino firme Kohler ali Hatz, z močjo 74,8 KM, opremljen z masko. 60-litrski rezervoar za gorivo zadostuje za nekajurno delo stroja na terenu.

Sekalnik je opremljen s hidravličnim pogonskim sistemom podajanja materiala, ki se sestoji iz goseničnega podajalnika, vgrajenega v zložljivi natovorni mizi. Rolko in gosenico poganjajo hidravlični motorji iz črpalke, montirane na sekalniku.

Sekalnik Skorpion 250 SDTG ima evropsko homologacijo, ki omogoča registriranje stroja v državi in uvedbo le-tega v cestni promet.

Konstrukcija sekalnika je nameščena na enoosno podvozje, ki je opremljeno z naletno in parkirno zavoro ter z vlečno kljuko za priklop na krogelni sornik ali ušesni kavelj.

Sekalnik lesa je opremljen s sodobno LED cestno razsvetljavo.

Standardna oprema sekalnika je najsodobnejši elektronski No-stress sistem, ki je na voljo na evropskem trgu. No-stress sistem nadzira delo sekalnika med procesom rezanja, z avtomatsko začasno ustavitvijo podajanja regulira preobremenitve pogonskega sistema. Poleg pavze – stop, je standardna oprema tudi reverz - začasna ustavitev lesa z namenom razbremeniti sistem rezanja v trenutku preobremenitve. No-stres sistem programske opreme za zaščito pred preobremenitvijo vam omogoča enostavno spreminjanje nastavitev stroja in prilagoditev. Program "debel les", "tanek les" omogoča hitro spremembo načina delovanja sekalnika in prilagoditev trenutnemu rezanemu materialu ter bolj učinkovito delovanje sekalnika. Ta sistem ima vgrajen števec delovnih ur.

S strojem pridobivani izhodni drobir se lahko uporablja za neposredno kurjenje v pečeh ali kot surovina za proizvodnjo papirja, pohištvenih plošč, in s sekundarnim drobljenjem z mletjem tudi za proizvodnjo briketov in pelet.

 

Tehnični podatki

MODEL

SKORPION 250 SDTG

Zunanje dimezije (D x Š x V) [mm] 4500 (5160)* x 2030 x 2550
Teža [kg] 2220
Maksimalni premer debla, veje [mm] 250
Število nožev 2 ali 3 rezalni + 2 nasprotna
Podajalna hitrost [tm /min] do 42
Kapaciteta [m3/h] do 22
Velikost sekancev [mm] 9 ÷ 14
Podajalna enota hidravličen podajalnik
Premer diska [mm] 800
Mere odprtine (Š x V) [mm] 420 x 255
TEHNIČNI PODATKI MOTORJA
Model motorja KOHLER KDI2504TCR
HATZ 4H50TICD
Prostornina motorja [cm3] 2482
1952
Moč motorja [KM] 74,8
Vrsta hlajenja tekočinsko hlajen
Vrsta goriva dizel
Rezervoar za gorivo [l] 60
Zagon stroja električen
()*- dimenzija po razstavitvi, tekom dela

 

Oprema vključena:

  • števec delovnih ur,
  • rezervno kolo,
  • nastavitev višine dozirnika za siekance,
  • nastavljiv dozirnik sekancev 360°,
  • sistem zaščite preobrementive No–stress s števcem ur.

Dodatna oprema po naročilu:

  • povišanje izmetne cevi.

VPRAŠAJ

TEKNAMOTOR 2015
realizacja:dwarazy.com
gor