Sekalnik
Teknamotor na FacebookTeknamotor na Youtube
Skorpion Teknamotor
POGLEJ VSE NAPRAVE

ONUDBA: MOBILNI KOLUTNI SEKALNIKI

Opis naprave

Sekalnik SKORPION 160 SD je najboljša izbira za komunalna in cestna podjetja, ima veliko zmogljivost (maksimalni premer sekanih vej znaša 160 mm), pri tem pa ima majhne dimenzije, ki omogočajo ugodno uporabo stroja v mestu in na cestnih nasipih v času sezonskega izsekavanja.

Visoko zmogljivost tega stroja smo dosegli zaradi uporabe kolutnega sekalnega sistema ter motorja KOHLER Command PRO EFI ECH980 (38 KM), BRIGGS&STRAYYON Vanguard EFI 37 (37 KM) ali LONCIN LC2V90FD z močjo 37 KM . (To je 2-cilindrični bencinski motor, ki je hlajeni s zrakom in nadgrajeni z masko). Pogajani sistem tega sekalnika predstavlja prav tako tricilindrični dizelski motor Kohler-Lombardini KDW 1003 z močjo 24,5 KM. Sekalni stroj je opremljeni s posodo za gorivo volumenta 40 l, zaradi česar lahko tekoče deluje nekaj ur.

Grlo sekalnika z dimenzijo 285 mm širine in 180 mm višine omogoča drobljenje vej skupaj z razvejitvami (listjem in igličjem), kakor tudi okroglega lesa premera 16 cm.

Sekalni sistem sekalnika Skorpion 160 SD sestavljata dva rezalna noža, ki sodelujeta z dvoma opornima nožema. življensko dobo rezalnih nožev smo optimizirali s tem, da sta naostrena po obeh straneh, zaradi česar se obračata za 180°, kar učinkuje z dvakrat daljšo uporabo. Vsi noži so izdelani iz ustrezno izbranega orodnega jekla ter so profesionalno toplotno obdelani. Dodatno kolut sekalnika deluje kot ventilator in meče sekance skozi izpihovalno cev, ki se jo lahko nastavi s pomočjo polžaste okretnice znotraj območja 360° glede na podlago sekalnega stroja. Sekalni stroj Skorpion 160 SD ima dva kolesa za dvigovanje vej, ki jiju poganjajo ločeni hidravlični motorji.

Sekalni stroj Skorpion 160 SD ima evropsko potrdilo o skladnosti, ki omogoča registriranje stroja in uporabljanje v cestnem prometu. Konstrukcija sekalnika je nameščena na enoosni šasiji, ki je opremljena z naletno in parkirno zavoro ter vlečno napravo pod kroglični sornik oziroma očesni ročaj. Sekalnik v obliki posebne prikolice omogoča hitro premikanje.

Sekalnik lesa je opremljen s sodobno LED cestno razsvetljavo.

Standardna oprema sekalnika je najsodobnejši elektronski No-stress sistem, ki je na voljo na evropskem trgu. No-stress sistem nadzira delo sekalnika med procesom rezanja, z avtomatsko začasno ustavitvijo podajanja regulira preobremenitve pogonskega sistema. Poleg pavze – stop, je standardna oprema tudi reverz - začasna ustavitev lesa z namenom razbremeniti sistem rezanja v trenutku preobremenitve. No-stres sistem programske opreme za zaščito pred preobremenitvijo vam omogoča enostavno spreminjanje nastavitev stroja in prilagoditev. Program "debel les", "tanek les" omogoča hitro spremembo načina delovanja sekalnika in prilagoditev trenutnemu rezanemu materialu ter bolj učinkovito delovanje sekalnika. Ta sistem ima vgrajen števec delovnih ur.

Sekanci izdelani z drobilcem Skorpion 160 SD se lahko uporabljajo za ogrevanje z lesno biomaso (kurjenje v pečeh/kotlih), kot osnovni material za pripravo komposta, za dekorativni namen v parkih vrtovih itd., in za nadaljno predelavo v lesne brikete ali pelete.

 

Tehnični podatki

MODEL

SKORPION 160 SD

Zunanje dimezije (D x Š x V) [mm] 3700 x 1760 x 2250
Teža [kg] 930
Maksimalni premer debla, veje [mm] 160
Število nožev 2 rezalna + 2 nasprotna
Podajalna hitrost [tm /min] do 33
Kapaciteta [m3/h] do 12
Velikost sekancev [mm] od 9 do 11
Podajalna enota hidravličen podajalnik
Premer diska [mm] 550
Mere odprtine (Š x V) [mm] 285 x 165
TEHNIČNI PODATKI MOTORJA (Bencin)
Model motorja KOHLER Command PRO EFI ECH980
Briggs&Stratton VANGUARD EFI 37
LONCIN LC2V90FD
Prostornina motorja [cm3] 999
993
999
Moč motorja [KM] 38
37
32,6
Vrsta hlajenja zrak
Vrsta goriva bencin
Rezervoar za gorivo [l] 40
Zagon stroja električen
TEHNIČNI PODATKI MOTORJA (Diesel)
Model motorja Kohler-Lombardini KDW 1003
Prostornina motorja [cm3] 1028
Moč motorja [KM] 24,5
Vrsta hlajenja tekočinsko hlajen
Vrsta goriva dizel
Rezervoar za gorivo [l] 40
Zagon stroja električen

 

Oprema vključena:

  • Rezervno kolo.
  • Izmetna cev z polžno vrtljivo mizo 360°, deflektor.
  • Moderna LED cestna osvetlitev.
  • Lastni hidravlični sistem.
  • Sistem zaščite preobrementive No–stress s števcem ur.

Dodatna oprema po naročilu:

  • Povišanje izmetne cevi.

VPRAŠAJ

TEKNAMOTOR 2015
realizacja:dwarazy.com
gor