Mobilni boben sekalnik Skorpion 350 SDB
Teknamotor na FacebookTeknamotor na Youtube
Skorpion Teknamotor
POGLEJ VSE NAPRAVE

ONUDBA: MOBILNI BOBNASTI SEKALNIKI

Opis naprave

Skorpion 350 SDB je mobilni boben sekalnik v obliki posebnega priklopnika.

Grlo sekalnika dimenzije 375 mm širine in 340 mm višine omogoča drobljenje vej z listi in iglicami ter žaganih obrob 300mm kot tudi okroglega lesa s premerom 250 mm.

Sistem potiskanja lesa je sestavljen iz vgrajene v nihalko zobate rolice, ki potiska in pritiska les s premerom 380 mm in spodnje gosenice dolžine 750 mm, ki ima pred sabo ročno zložljivo mizo za nakladanje. Takšna oblika sistema potiskanja lesa omogoča enostavno nakladanje lesa, lajša delo operaterjev in povečuje produktivnost. Rolico in gosenico poganja sistem hidravličnih motorjev.

Plaščni boben s 2 noži v sektorski nastavitvi (en vrtljaj en rez) zagotavlja doseganje visokih zmogljivosti sekalnika ob stabilnem delovanju motorja traktorja in varčni porabi goriva.

Sito 30x30 na ali 50x50mm, ki je nameščeno pod rezalnim bobnom, zagotavlja enotno frakcijo v skladu s standardom G30 in G50 ter preprečuje nastajanje obrezkov in trsk. Kosi izpod sita transportirani s transportnim trakom v izpustni ventilator in izvrženi skozi izmetalno cev, ki se ročno vrti s pomočjo vijačnega polža za 360°. Opcijsko izmetalna cev se lahko podaljša.

Sekalnik je opremljen z lastnim hidravličnim sistemom, ki je sestavljen iz posode za olje, hidravlične črpalke, elektromagnetnega ventila in dveh hidravličnih motorjev z menjalnikom. Sestavni del standardne opreme sekalnika je nastavitev hitrosti premika lesa, kar omogoča proizvodnjo kosov različnih velikosti, odvisno od materiala, ki se razreže.

Pogon sekalnika je lahko tudi štirivaljni industrijski motor Kohler ali Hatz, vodno hlajen z močjo 74,8 KM. Motor je v ohišju iz poliestrskega laminata. Uporaba 60l tanka za gorivo omogoča večurno delovanje sekalnika.

Konstrukcija sekalnika je nameščena na enoosno podvozje, ki je opremljeno z naletno in parkirno zavoro ter vlečnim priključkom pod kroglični zatič ali ročaj. Sekalnik Skorpijon 350 SDB ima evropsko homologacijo, ki omogoča registracijo stroja in njegovo uporabo v cestnem prometu v vsaki od držav članic Evropske unije.

Sekalnik lesa je opremljen s sodobno LED cestno razsvetljavo.

Standardna oprema sekalnika je najsodobnejši elektronski No-stress sistem, ki je na voljo na evropskem trgu. No-stress sistem nadzira delo sekalnika med procesom rezanja, z avtomatsko začasno ustavitvijo podajanja regulira preobremenitve pogonskega sistema. Poleg pavze – stop, je standardna oprema tudi reverz - začasna ustavitev lesa z namenom razbremeniti sistem rezanja v trenutku preobremenitve. No-stres sistem programske opreme za zaščito pred preobremenitvijo vam omogoča enostavno spreminjanje nastavitev stroja in prilagoditev. Program "debel les", "tanek les" omogoča hitro spremembo načina delovanja sekalnika in prilagoditev trenutnemu rezanemu materialu ter bolj učinkovito delovanje sekalnika. Ta sistem ima vgrajen števec delovnih ur.

Dobljeni kosi se lahko uporabljajo neposredno za kurjenje v peči, za proizvodnjo komposta, za dekorativne namene, in po dodatnem drobljenju v kladivnem mlinu, kot surovina za proizvodnjo briketov in peletov.

 

Tehnični podatki

MODELO DEL EQUIPO

SKORPION 350 SDB

Dimenzije (D x Š x V) [mm] 4250 (4860)* x 1990 x 2530 (3360)*
Težina [kg] 2470
Maksimalni premer debla, veje [mm] 250
Število nožev [kos.] 2 rezalnih + 1 nasprotni
Podajalna hitrost [tm /min] do 21
Kapaciteta [m3/h] do 16
Širina drobirja [mm] do 28 mm odvisno od materiala
Način podajanja valj in gosenični podajalnik
s hidravličnim pogonom
Premer bobna [mm] 520
Dimenzije grla (Š x V) [mm] 375 x 340
Sito (velikost očesa) [mm] 30x30 ali 50x50
DATOS TÉCNICOS DEL MOTOR
Model motorja KOHLER KDI2504TCR
HATZ 4H50TICD
Prostornina motorja [cm3] 2482
1952
Moč motorja [km] 74,8
Vrsta hlajenja tekočinsko hlajen
Vrsta goriva dizel
Rezervoar za gorivo [l] 60
Zagon stroja električen
()* – dimenzije po razstavitvi.

 

Standardna oprema:

  • Rezervno kolo.
  • Izmetna cev z polžno vrtljivo mizo 360°, deflektor.
  • Moderna LED cestna osvetlitev.
  • Lastni hidravlični sistem.
  • Sistem zaščite preobrementive No–stress s števcem ur.
  • Nakladna miza skupaj z nakladno gosenico.

VPRAŠAJ

TEKNAMOTOR 2015
realizacja:dwarazy.com
gor