Teknamotor na FacebookTeknamotor na Youtube
Skorpion Teknamotor
POGLEJ VSE NAPRAVE

ONUDBA: BOBNASTI TRAKTORSKI SEKALNIKI

Opis naprave

SKORPION 350 RB je mobilni boben sekalnik vgrajen na enoosno podvozje. Pogon se prenaša s PTO traktorja 540 vrtlj./ min, minimalna moč traktorja 100 KM.

Grlo sekalnika dimenzije 375 mm širine in 340 mm višine omogoča drobljenje vej z listi in iglicami ter okroglega lesa s premerom 250 mm. Zaradi velikega premera drobljenega materiala, je sekalnik lesa standardno opremljen z bazo za montažo hidravličnega dvigala za mehansko nakladanje lesa. Zaradi velikega premera drobljenega materiala, je sekalnik lesa standardno opremljen z bazo za montažo hidravličnega dvigala za mehansko nakladanje lesa.

Sistem potiskanja lesa je sestavljen iz vgrajene v nihalko zobate rolice, ki potiska in pritiska les s premerom 380 mm in spodnje gosenice dolžine 960 mm, ki ima pred sabo zložljivo mizo, z drugo gosenico dolžine 830 mm. Takšna oblika sistema potiskanja lesa omogoča enostavno nakladanje lesa, lajša delo operaterjev in povečuje produktivnost. Rolico in gosenico poganja sistem hidravličnih motorjev z reduktorji.

Sekalnik je opremljen z lastnim hidravličnim sistemom, ki je sestavljen iz posode za olje, hidravlične črpalke, elektromagnetnega ventila in dveh hidravličnih motorjev z menjalnikom. Traktor služi le kot pogonska enota.

Uporaba 2 rezalnih nožev na bobnu, ki so nastavljeni sektorsko (en vrtljaj bobna za en poln rez) omogoča veliko zmogljivost sekalnika ob relativno nizki moči traktorja.

V sekalniku je uporabljeno sito z odprtinami 30x30 ali 50x50 mm, ki zagotavlja enotno frakcijo v skladu s standardom G30 in G50 in preprečuje nastajanje obrezkov in trsk. Sekalnik v standardni opremi ima nastavljiv pomik lesa, ki omogoča izdelavo kosov različnih velikosti, odvisno od materiala, ki se razreže oz. drobi. Kosi so iz sita pobirani s pomočjo dveh polžastih transporterjev v izpustni ventilator in izvrženi skozi izmetalno cev.

Sekalnik je serijsko opremljen s hidravlično zložljivo izmetalno cevjo z avtomatskim krmiljenjem vijačnega polža 240° z uporabo Joysticka.

Sekalnik lesa je opremljen s LED cestno razsvetljavo.

Lega mize za nalaganje pri 90° glede na smer vožnje omogoča hkratno transport sekalnika in prikolice s traktorjem (sekalnik opremljen z avtomatskim priključkom za vleko).

Standardna oprema sekalnika je najsodobnejši elektronski No-stress sistem, ki je na voljo na evropskem trgu. No-stress sistem nadzira delo sekalnika med procesom rezanja, z avtomatsko začasno ustavitvijo podajanja regulira preobremenitve pogonskega sistema. Poleg pavze – stop, je standardna oprema tudi reverz - začasna ustavitev lesa z namenom razbremeniti sistem rezanja v trenutku preobremenitve. No-stres sistem programske opreme za zaščito pred preobremenitvijo vam omogoča enostavno spreminjanje nastavitev stroja in prilagoditev. Program "debel les", "tanek les" omogoča hitro spremembo načina delovanja sekalnika in prilagoditev trenutnemu rezanemu materialu ter bolj učinkovito delovanje sekalnika. Ta sistem ima vgrajen števec delovnih ur.

Dobljeni kosi se lahko uporabljajo neposredno za kurjenje v peči, za proizvodnjo komposta, za dekorativne namene, in po dodatnem drobljenju v kladivnem mlinu, kot surovina za proizvodnjo briketov in peletov.

 

Tehnični podatki

MODEL

SKORPION 350 RB

Dimenzije (D x Š x V) [mm] 4160 x 2350 (3010)* x 2960 (3970)*
Težina [kg] 3400 brez hidravličnega dvigala**
Maksimalni premer debla, veje [mm] 250
Število nožev [kos.] 2 rezalnih + 1 nasprotni
Podajalna hitrost [tm /min] do 21
Kapaciteta [m3/h] do 16
Širina drobirja [mm] do 28 mm odvisno od materiala
Način podajanja valj in gosenični podajalnik
s hidravličnim pogonom
Premer bobna [mm] 520
Dimenzije grla (Š x V) [mm] 375 x 340
Dolžina gosenice [mm] miza960, loputa 830
Sito (velikost očesa) [mm] 30x30 ali 50x50
Minimalna moč traktorja [KM] 100
()* – dimenzije po razstavitvi.
()** – težina odvisna od opreme sekalnika.

 

Standardna oprema:

 • Os do 25 km/h.
 • Hidravlično zložljiva natovorna miza (loputa) z natovorno gosenico.
 • Hidravlično zložljiva izmetna cev z avtomatskim krmiljenjem vrtljive mize 240° in deflektorjem.
 • Moderna LED cestna osvetlitev.
 • Kardanski priklop PTO.
 • Lastni hidravlični sistem.
 • Sistem zaščite preobrementive No–stress s števcem ur.
 • Avtomatska vlečna kljuka za prikolico.
 • Hidravlično nastavljiva podporna noga

Opcijska oprema:

 • Vodljiva os z izvirnim vzmetenjem ali pnevmatičnim, osi so opremljene s pnevmatičo zavoro.
 • Hidravlično dvigalo (žerjava).

VPRAŠAJ

TEKNAMOTOR 2015
realizacja:dwarazy.com
gor