Teknamotor na FacebookTeknamotor na Youtube
Skorpion Teknamotor
POGLEJ VSE NAPRAVE

ONUDBA: MOBILNI BOBNASTI SEKALNIKI

Opis naprave

Skorpion 280 SDBG je odlična izbira za firme in posameznike, ki želijo pridobiti sekance z enotnimi ulomki. Stroj ima veliko zmogljivost in majhne dimenzije, zaradi česar se ga ugodno uporablja. Ta sekalnik je najmanjši mobilni bobnasti sekalni stroj, ki je opremljeni z goseničnim podajalnikom in je proizvedeni v Evropi.

Visoko zmogljivosti tega stroja smo dosegli zaradi uporabe bobnastega sekalnega sistema in sistema dvigovanja lesa, ki ga sestavlja zobno kolo premera 280 mm, ki je v vilicah ter nakladna miza z zobno gosenico dolžine 680 mm, pred katero so ročno zložljiva nakladna vrata. Takšna rešitev omogoča lažje nakladanje lesa, kar pospešuje delo operaterjev in poveča učinkovitost. Operater nalaga les na vozilo z gosenicami oziroma nežno pahne material. Kolo in gosenico poganja sistem hidravličnih motorjev s hidravlične črpalke, ki je nameščena na sekalniku.

Pogajani sistem tega sekalnika predstavlja tricilindrični dizelski motor Lombardini LDW 1603 z močjo 40,1 KM. Motor hladi tekočina in je v standardu nadgrajeni z masko. Sekalni stroj je opremljeni s posodo za gorivo volumenta 40 l, zaradi česar lahko tekoče deluje nekaj ur.

Grlo sekalnika z dimenzijo 265 mm širine in 190 mm višine omogoča drobljenje vej skupaj z razvejitvami (listjem in igličjem), kakor tudi okroglega lesa premera 18 cm.

Model Skorpion 280 SDBG vsebuje oplaščen boben s prekatnim sistemom 3 rezalnih nožev - eden obrat bobna pomeni en razsek lesa na celi širini bobna. Inovativna rešitev: enakomerna obremenitev sekalnega sistema, stabilno delovanje motorja in učinkovita poraba goriva.

Zaradi uporabe specializiranih rezalnih nožev je možno, da se jih naostri v času uporabe z nominalne dolžine za celo 20 mm in s tem podaljša njihovo življensko dobo. Vsi noži so izdelani iz ustrezno izbranega orodnega jekla ter so profesionalno toplotno obdelani.

Sekalni stroj ima v standardu tekočo regulacijo hitrosti podajanja materiala za drobljenje v obsegu sekanja od 5 do 25 mm. Zajvaljujoč takšni rešitvi lahko proizvajate drobne sekance, ki se nato po predelavi v kladivnih mlinih izkorišča za proizvodnjo briketa oziroma peletov.

Sito 30x30 na ali 50x50mm, ki je nameščeno pod rezalnim bobnom, zagotavlja enotno frakcijo v skladu s standardom G30 in G50 ter preprečuje nastajanje obrezkov in trsk. Kosi izpod sita transportirani s transportnim trakom v izpustni ventilator in izvrženi skozi izmetalno cev, ki se ročno vrti s pomočjo vijačnega polža za 360°.

Sekalni stroj Skorpion 280 SDBG ima evropsko potrdilo o skladnosti, ki omogoča registriranje stroja in uporabljanje v cestnem prometu. Konstrukcija sekalnika je nameščena na enoosni šasiji, ki je opremljena z naletno in parkirno zavoro ter vlečno napravo pod kroglični sornik oziroma očesni ročaj. Sekalnik v obliki posebne prikolice omogoča hitro premikanje.

Standardna oprema sekalnika je najsodobnejši elektronski No-stress sistem, ki je na voljo na evropskem trgu. No-stress sistem nadzira delo sekalnika med procesom rezanja, z avtomatsko začasno ustavitvijo podajanja regulira preobremenitve pogonskega sistema. Poleg pavze – stop, je standardna oprema tudi reverz - začasna ustavitev lesa z namenom razbremeniti sistem rezanja v trenutku preobremenitve. No-stres sistem programske opreme za zaščito pred preobremenitvijo vam omogoča enostavno spreminjanje nastavitev stroja in prilagoditev. Program "debel les", "tanek les" omogoča hitro spremembo načina delovanja sekalnika in prilagoditev trenutnemu rezanemu materialu ter bolj učinkovito delovanje sekalnika. Ta sistem ima vgrajen števec delovnih ur.

Sekalnik lesa je opremljen s sodobno LED cestno razsvetljavo.

Dobljeni kosi se lahko uporabljajo neposredno za kurjenje v peči, za proizvodnjo komposta, za dekorativne namene, in po dodatnem drobljenju v kladivnem mlinu, kot surovina za proizvodnjo briketov in peletov.

 

Tehnični podatki

MODEL

SKORPION 280 SDBG

Zunanje dimezije (D x Š x V) [mm] 3750 (4460)* x 1810 x 2400 (3100)*
Teža [kg] 1620
Maksimalni premer debla, veje [mm] 180
Število nožev 3 rezalni + 1 nasprotni
Podajalna hitrost [tm /min] do 22
Kapaciteta [m3/h] do 10
Velikost sekancev [mm] do 25 odvisno od lesa
Podajalna enota valj in gosenični podajalnik s hidravličnim pogonom
Premer bobna [mm] 420
Sito [mm] 30x30 ali 50x50
Mere odprtine (Š x V) [mm] 265 x 190
TEHNIČNI PODATKI MOTORJA
Model motorja LOMBARDINI 1603
Prostornina motorja [cm3] 1649
Moč motorja [km] 40,1
Vrsta hlajenja tekočinsko hlajen
Vrsta goriva dizel
Rezervoar za gorivo [l] 40
Maksimalna poraba [l/h] 6
Zagon stroja električen
()* – dimenzije po razstavitvi

 

Oprema vključena:

  • Rezervno kolo.
  • Izmetna cev z polžno vrtljivo mizo 360°, deflektor.
  • Moderna LED cestna osvetlitev.
  • Lastni hidravlični sistem.
  • Sistem zaščite preobrementive No–stress s števcem ur.
  • Nakladna miza skupaj z nakladno gosenico.

VPRAŠAJ

TEKNAMOTOR 2015
realizacja:dwarazy.com
gor