Teknamotor na FacebookTeknamotor na Youtube
Skorpion Teknamotor
POGLEJ VSE NAPRAVE

ONUDBA: BOBNASTI TRAKTORSKI SEKALNIKI

Opis naprave

Skorpion 280 RB je mobilni boben sekalnik lesa, pritrjen na traktorski tritočkovni vilični sistem. Pogon traktorja se prenaša s PTO 540 vrtlj./ min, minimalna moč traktorja 60 KM.

Grlo sekalnika dimenzije 265 mm širine in 190 mm višine omogoča drobljenje vej z listjem in igličevjem ter ostankov žaganja, kot tudi okroglega lesa do premera 180 mm.

Sekalnik je opremljen z lastnim hidravličnim sistemom, ki je sestavljen iz posode za olje, hidravlične črpalke, elektromagnetnega ventila in dveh hidravličnih motorjev.

Plaščni boben s 3 noži v sektorski nastavitvi (en vrtljaj en rez) zagotavlja doseganje visokih zmogljivosti sekalnika ob stabilnem delovanju motorja traktorja in varčni porabi goriva.

Uporaba rezalnih nožev iz orodnega jekla omogoča njihovo izostritev v času uporabe nominalne iz nominalne dolžine do kar 20 mm, kar hkrati podaljšuje njihovo življenjsko dobo.

Sito 30x30 na ali 50x50mm, ki je nameščeno pod rezalnim bobnom, zagotavlja enotno frakcijo v skladu s standardom G30 in G50 ter preprečuje nastajanje obrezkov in trsk. Kosi izpod sita transportirani s transportnim trakom v izpustni ventilator in izvrženi skozi izmetalno cev, ki se ročno vrti s pomočjo vijačnega polža za 360°.

Standardna oprema sekalnika je najsodobnejši elektronski No-stress sistem, ki je na voljo na evropskem trgu. No-stress sistem nadzira delo sekalnika med procesom rezanja, z avtomatsko začasno ustavitvijo podajanja regulira preobremenitve pogonskega sistema. Poleg pavze – stop, je standardna oprema tudi reverz - začasna ustavitev lesa z namenom razbremeniti sistem rezanja v trenutku preobremenitve. No-stres sistem programske opreme za zaščito pred preobremenitvijo vam omogoča enostavno spreminjanje nastavitev stroja in prilagoditev. Program "debel les", "tanek les" omogoča hitro spremembo načina delovanja sekalnika in prilagoditev trenutnemu rezanemu materialu ter bolj učinkovito delovanje sekalnika. Ta sistem ima vgrajen števec delovnih ur.

Dobljeni kosi se lahko uporabljajo neposredno za kurjenje v peči, za proizvodnjo komposta, za dekorativne namene, in po dodatnem drobljenju v kladivnem mlinu, kot surovina za proizvodnjo briketov in peletov.

 

Tehnični podatki

MODEL

SKORPION 280 RB

Zunanje dimezije (D x Š x V) [mm] 1775 x 1980 (2700)* x 2250 (3050)*
Teža [kg] 1100
Maksimalni premer debla, veje [mm] 180
Število nožev 3 rezalni + 1 nasprotni
Podajalna hitrost [tm /min] do 22
Kapaciteta [m3/h] do 10
Velikost sekancev [mm] do 25 odvisno od lesa
Podajalna enota hidravličen podajalnik
Premer bobna [mm] 420
Sito [mm] 30 - 50
Mere odprtine (Š x V) [mm] 265 x 190
Vrsta pogona traktorski pogon PTO kardan
()* – dimenzije po razstavitvi

 

Oprema vključena:

  • kardanski priklop PTO,
  • individualnen hidravličen sistem,
  • nastavitev višine dozirnika za siekance,
  • nastavljiv dozirnik sekancev 360°,
  • sistem za preobremenitev.

VPRAŠAJ

TEKNAMOTOR 2015
realizacja:dwarazy.com
gor